OVER ONZE WEBWINKEL

Leverbaar in alle kleuren, maar altijd groen

Waarom onze linten?

Zeer hoge marge, milieuvriendelijk, eerlijk geproduceerd, perfecte afdruk binnen enkele seconden, concept met excellente service, 50 kleuren op voorraad, Zwitserse degelijkheid.

OEKO-TEX certificering

Vanwege de OEKO-TEX certificering is DC Exclusive Lint het meest duurzame en milieuvriendelijkste lint dat u uw klanten kunt adviseren. De textielproducten worden onder strenge milieu- en arbeidsomstandigheden geproduceerd.

DC AutomatiseringsGroep

Over DCAG

DC AutomatiseringsGroep (DCAG) is één van de eerste automatiseerders die in de bloemenbranche actief is. Zo’n 40 jaar geleden ontwikkelde DCAG administratiesoftware voordat de PC was geïntroduceerd.

We praten over de tijd waarin facturen nog handgeschreven of op een typemachine werden gemaakt en per post werden verstuurd. Het woord internet was nog niet uitgevonden.

Peter Tromp, één van de grondleggers van het huidige DCAG was destijds zelf bloemist en liep tegen allerlei administratieve en tijdrovende problemen aan.

Vanuit het perspectief van de bloemist is DCAG opgericht en heeft zich toegelegd op het ontwikkelen van automatisering voor de bloemenbranche. DCAG is zijn roots altijd trouw gebleven en staat te boek als een betrouwbare automatiseerder binnen de bloemenbranche. In het verleden werd er samengewerkt met diverse kleine automatiseringsbedrijven die allen hun input hadden en van elkaar professionaliteit gebruikmaakten.

Opsplitsing Sinds 2024 is DCAG opgesplitst in twee takken; het automatiseringsgedeelte (onder leiding van de schoonzoon van Peter Tromp, Kees de Jong) waaronder DC Kassa Online, gaat verder als DC Online.NL DC Lintenprinter en DC Print Pro.Net met het DC Exclusive Lint  vallen onder DC Automatiseringsgroep (onder leiding van Peter Tromp). 

Linten bedrukken Het werken met bloemen staat op het lijf geschreven van bloemisten. Een belangrijke bron van inkomsten in bloemwinkels zijn rouwarrangementen. Deze worden vaak voorzien van een lint met tekst. Destijds waren er twee mogelijkheden om zo’n lint te produceren; schrijven met een viltstift of bedrukken door een speciale en erg kostbare machine. De meeste bloemisten schreven de linten zelf of lieten dit doen, waarbij de één dat beter/netter kon dan de ander. Deze handelingen waren erg tijdrovend, kostbaar en niet erg professioneel. In de loop der tijd werden er diverse nieuwe methoden ontwikkeld zoals plakletters en lijmletters, maar het bleef een tijdrovende handeling. 

Revolutie Begin jaren negentig heeft DCAG een systeem ontwikkeld om rouwlinten te kunnen produceren op een voor toentertijd gebruikelijke factuurprinter. Om een lang verhaal kort te maken, deze methode werd binnen enkele jaren zeer populair. Je kon diverse lettertypes kiezen, maar vooral de snelheid van het produceren van een bedrukt lint was enorm. Was je in het verleden minimaal 15 minuten bezig, nu kostte je dit nog maar enkele minuten, maar het kan altijd beter… Verder in de jaren negentig heeft DCAG een hele nieuwe mogelijkheid ontwikkeld voor het drukken van linten, door een apparaat te ontwikkelen die de letters op het lint smelt. Dat was een geweldige vooruitgang in de snelheid en mogelijkheden. Echter de vooruitgang was mooi, maar het eindresultaat was kwalitatief onder de maat. Het probleem was dat de destijds gebruikte linten niet goed samengingen met het smeltproces. Na vele zoektochten en testen is uiteindelijk het DC Exclusive Lint ontwikkeld. Aanvankelijk waren de bloemisten sceptisch over de kosten van het lint, maar DC Exclusive Lint heeft zijn kwaliteit en mogelijkheden ruimschoots waargemaakt! 

Het DC Exclusive Lint is inmiddels de hele wereld overgegaan en wordt niet allen gebruikt in bloemenwinkels, maar ook in onder andere parfumerieketens en cadeauwinkels. Veel winkeliers die een cadeau met een persoonlijke touch verkopen, hebben het DC Lintenprinter Pro.Net systeem al omarmd. Samen met de unieke DC Printer en de daarbij behorende DC Print Pro.Net software, kunnen er zeer persoonlijke linten gemaakt worden voor onder andere uitvaarten, geboortes, openingen en cadeaus.

DC Print Pro.Net is de laatste ontwikkelde software voor het drukken van de linten. Waar het vroeger al een verademing was dat het sneller ging en de letters mooier waren, vragen de gebruikers en klanten tegenwoordig om complete kunstwerken op hun lint. Letters alleen zijn niet meer voldoende; hondenpootjes, hartjes complete logo’s en afbeeldingen van internet zijn geen uitzondering meer. Inmiddels is bijna alles mogelijk. (Zie hiervoor de voorbeelden op de website)

Concept Het DC Print Pro.Net concept is een complete professionele oplossing voor het bedrukken van DC Exclusive Lint. De DC lintenprinter is volledig uitgebalanceerd met het DC Exclusive Lint en de drukfolie DC Ribbon. Daarnaast geeft de zeer hoog gewaarde helpdesk u de zekerheid van een kwalitatief uitmuntend eindproduct. Heeft u überhaupt een storing met uw DC Lintenprinter of DC Print Pro.Net dan staat wij 6 dagen in de week voor u klaar. Ook in de avond kunt u gebruik maken van de storingsdienst!

Mocht het probleem niet op afstand opgelost kunnen worden dan kunt u een z.g.n. leenprinter aanvragen zodat uw werk door kan gaan.